Tyxo.bg counter
Поръчайте онлайн или на телефони 0879/342506, 0899/957016 и 0898/790341
Намерете ни на и на podarimi.com

Медът – чудото на природата


0.00 лв
31532

Медът е природно чудо, което природата ни предлага със своите фантастични качества. Дали върху пълнозърнеста филийка , или в топлото мляко с канела, или в комбинация с намачкани ядки – медът е чудесен начин за започване на деня.

Освен страхотен вкус, медът има много ползи за здравето и храненето. Медът е отличен естествен източник на въглехидрати , които дават сила и енергия.

Ако страдате от умора , медът може да ви помогне. Той е известен с неговата ефективност в намаляването на мускулната умора и подобряване на издръжливостта при спортистите.

Глюкозата в меда се абсорбира бързо от организма и дава незабавен тласък от енергия.
Установено е, че медът поддържа нивото на кръвната захар почти непроменено в сравнение с другите видове захар. Затова е време да включите меда в диетата си.

- Ако се чувствате летаргични сутрин, не опитвайте да се събудите с енергийни напитки. Вместо това хапнете препечен хляб с мед или добавете мед към овесените ядки. Това ще ви освежи.

- Едно от полезните свойства на меда е облекчаването на болките в гърлото. Златистата субстанция не само успокоява възпалението , но унищожава и бактериите , които причиняват инфекцията.

- Преди да тръгнете за тренировка изяждайте по една лъжица мед, за да имате енергия за повече упражнения .

- Антисептичните свойства на меда блокират растежа на някои бактерии и спомагат за почистването на външни рани. Медът е използван като естествен лек при оказване на първа помощ при рани, изгаряния. Неговите антибактериални свойства предотвратяват инфекциите и действа като противовъзпалително средство.

Цена: 0.00 лв