Tyxo.bg counter
Поръчайте онлайн или на телефони 0879/342506, 0899/957016 и 0898/790341
Намерете ни на и на podarimi.com

Супа на 5-те елемента – за лечение на тумори


0.00 лв
35415

Днес имах една здравна консултация и разказвах за тази проста и лесна за приготвяне супа, която се смята, че много помага при ракови заболявания. Тук е оригиналната статия от блога на Ани Пешева, специалист по китайска медицина, учила дълги години в Китай. Качвам я и в моя сайт, защото съм се убедила, че едно нещо може да го има качено на 10 места, но някой ще го види точно от мен. Няма нищо случайно. Надявам се да помогне на много хора с времето. А и да не помогне – няма да навреди със сигурност! – така че не пречи човек да опита ако е в нужда.

СЪСТАВ:

листа от бяла ряпа – от 225 до 280 гр
моркови – 250 гр
корен от репей – 225 гр (ако е сушен – 30 гр)
бяла ряпа – 450 гр
гъби шиитаке – 3-5 броя
* корен от репей продават в сушен вид в билковите аптеки
* гъби шиитаке се продават в сушен вид в китайските магазини (в София -
на ул. Цар Самуил) и в някои по-големи супермаркети, например в Пикадили. Има ги и в някои био магазини като Био Балев, например, там съм ги виждала със сигурност.

ПРЕПОРЪКИ:

Използвайте пресни зеленчуци. Не ги белете. Не ги режете на прекалено дребни парченца.
Сложете гъбите, морковите, корените от ряпа и репей в тенджера и залейте с вода. Количеството на водата е 3 пъти повече от това на зеленчуците.
Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкри за два часа. Добавете листата от бяла ряпа 15 минути преди супата да стане готова.
Изцедете и пийте като обикновена вода.
Не се слагат никакви подправки.
Остатъкът от супата можете да добавите като основа за супа със спагети.
Не случайно листата от бяла ряпа се слагат по-късно. Целта е при продължителното варене да не намалее съдържанието на хлорофил и фолиева киселина. Другите съставки в супата се слагат в началото, за да може с времето най-пълноценно да се извлекат полезните минерали от тях.
Бащата и братът на японския лекар Татейши Казу умират от рак. На самия него също му откриват рак – на дванадесетопръстника с разсейки. Изваждат му стомаха, но раковите клетки продължават да се разпространяват и достигат белите му дробове.

В продължение на 20 години д-р Казу изследва и изпробва над 1500 вида билки и растения. Накрая открива точната комбинация от пет вида зеленчуци. Рецептата бива тествана върху животни, като в резултат не са открити никакви странични ефекти. Откритието на д-р Казу не само спасява неговия живот, но също и живота на над 25 000 японски пациенти. Цяла Япония е шокирана от невероятните резултати.

Нарича се “Супа на петте елемента”, защото съставките отговарят на петте елемента в източната медицина: Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода.

Всеки елемент си има съответстващ цвят:

зелен — Дърво
червен — Огън
жълт — Земя
бял — Метал
черен — Вода

Петте елемента са свързани и с петте основни вътрешни органи:

Дърво — черен дроб
Огън — сърце
Земя — далак и панкреас
Метал — бели дробове
Вода — бъбреци

http://stefibozhilova.com/?p=1886

Цена: 0.00 лв