Tyxo.bg counter
Поръчайте онлайн или на телефони 0879/342506, 0899/957016 и 0898/790341
Намерете ни на и на podarimi.com

Игри за парти за 7-12-годишни деца


0.00 лв
57567567

Ето няколко предложения за лесни игри за парти. Подходящи са за 7-12 годишна възраст.

Асоциации
В играта участват произволен брой деца. Всички сядат в кръг. Първият казва някаква дума на ухото на съседа си, който трябва веднага да каже на ухото на следващото до него дете първата асоциация с тази дума, третият продължава веригата и така докато думите не стигнат до първия участник. Ако във верижното предаване смисълът на думата не се е загубил, се счита, че играта е била успешна. Например училище – уча, чета, пиша, учителка, тетрадка, книга и т. н.

Портрет на рожденика
За тази игра ще са ви нужни два бели листа, цветни флумастри или моливи, плътен шал за завързване на очите – 2 броя и произволен брой деца.

Участниците се разделят на два отбора, като всеки получава по един бял лист и флумастри. Избира се един отговорник, който не участва, а ще бъде жури.
Рожденикът сяда най-отпред на един стол, така че да могат да го виждат всички. Завързват очите на първия участник от отбор № 1. Дават му флумастер, с който той трябва да нарисува част от портрета на рожденика. После щафетата поема следващият. Междувременно същото изпълнява и отбор № 2. Когато портретите са готови, отговорникът оценява приликата на двата портрета, а рожденикът получава поздравления. Накрая на портретите може да бъдат написани шеговити пожелания.

Изречение в кръг
Може да участват произволен брой деца, които сядат в кръг. Избира се някакво просто изречение, например „Лалетата в градината разцъфнаха“. Всеки един по реда си повтаря изречението с различна интонация (въпросителна, възклицателна, безразлична, заповедна и т. н.). Ако някой от участниците не може да измисли нищо ново, изгаря. Играта продължава докато не останат няколко победителя – например 3-4.

Хартиени стъпки
Може да участват произволен брой деца. Предварително трябва да бъдат изрязани по-големи стъпки от хартия (например 42 номер). Следите трябва да бъдат с еднакъв размер, а на всяка да бъде написано: песен, приказка, филм, плод, град, животно и т. н. Стъпките се слагат по пода още от входната врата. Когато гостите дойдат, всеки един трябва бързичко да мине по следите, като без да се замисля казва съответната дума. Който не успее, се връща отначало.

Журналисти
Може да участват произволен брой деца. Предварително подгответе ножици, бял лист, лепило и стари вестници. Играчите се разделят на два отбора. Всеки отбор получава по 1-2 вестника. Задачата е да изрежат от вестниците букви, думи и препинателни знаци и да ги подредят и залепят на листа така, че да се получи смислено изречение. Печели този отбор, който свърши пръв.

Игрите са подходящи както за рожден ден, така и за всеки друг повод, когато се събират деца на едно място – пикник или зелено училище. Може да участват и възрастни, които обичат да се забавляват, без значение от своята възраст.

Източник:
http://m.az-jenata.bg/a/12-semeystvo/10132-igri-za-parti-za-7-12-godishn...

Цена: 0.00 лв